Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Krokarske sarmice

Jedi iz mletega mesa

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

30 ohrovtovih listov
15 dag riža
30 dag drobno mletega mesa
8 dag olja
12 dag čebule
jajce, sol, poper
petršilj
žlička rdeče paprike
2 žlici paradižnikove mezge
kisla smetana ali jogurt

Priprava recepta

Ohrovtove liste poparimo s slano vrelo vodo in jih pustimo v nje 15 minut. V kozici na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in pridamo riž in sol. Ko je riž nekoliko prepražen ga zalijemo z juho ali vodo(1,50 dl vode na 1 dl riža) in ga dušimo dokler se ne zmehča. Primešamo drobno mleto meso, poper, jajca, sesekljani petršilj. Nadev zavijemo v liste in oblikujemo sarmice , ki jih nato zložimo v posodo in prelijemo s prelivom. Posebej zdušimo kislo zelje z ocvirki.Preliv:
Na 2 dag olja svetlo prepražimo moko, ki ji dodamo papriko in paradižnikovo mezgo, zalijemo in dobro prevremo. K sarmicam obvezno ponudimo kislo smetano, masleni kuhan krompir s petršiljem. 

Oglejte si tudi
Jedi iz mletega mesa

Polnjena pleskavica v zapečeni lepinji s čebulno omako

Jedi iz mletega mesa, Mesne jedi

Piščančji polpeti z zelenjavo

Jedi iz mletega mesa

Sarma

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top