Ohrovtove sarmice







Priprava recepta
Pazljivo odtrgajte 12 listov ohrovta in jih poparite (3-4 naenkrat) eno minuto v obilici solene vrele vode. Odcedite liste in jih posušite na kanafasovi krpi. V kozici zagrejte malo masla in 2 žlici olja z rožmarinom, žajbljem in celim česnom. Dodajte obeljeno nasekljano klobaso in zmleto meso. Kuhajte 3-4 minute na vročem ognju, nato odstranite dišave (rožmarin in žajbelj ter česen) in vse skupaj spustite skupaj z rižem skozi sekalnik (mlinček) v posodo. Nato dodajte jajci, nariban sir in malo muškatnega oreščka. Solite in poprajte ter vse skupaj dobro premešajte. Zagrejte pečico na 180 stopinj °C. Nato maso porazdelite na ohrovtove liste (brez sredinske žile – trdega dela lista). Na maso potresite malo moke, katera služi da se listi zapro, in naredite zvitke. Pomažite z oljem posodo in vanjo razporedite sarmice, nanje spustite malo masla in jih pecite v pečici 20 minut. Med peko jih enkrat obrnite