Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjena paprika

Jedi iz mletega mesa

Loading...

Sestavine

12 paprik,
30 dag mlete govedine, 
30 dag mlete svinjine ,
olje,
1 čebula, 
česen (strok),
peteršilj,
jajce,
sol,
poper,
12 dag riža,
sladkor,
moka,
paradižnikova mezga,
kisla smetana,
lovorov list,
mleta sladka paprika.

Priprava recepta

Pridenemo na pol kuhan riž, ga malo popražimo, odstavimo in vse skupaj zmešamo z mesom in jajcem. Začinimo s soljo, poprom, strtim česnom in sesekljanim peteršiljem. Prilijemo nekaj žlic vode, da je nadev sočnejši in ima riž dovolj vlage, da se dokončno zmehča. Paprike operemo in odrežemo pokrovček ob peclju. Izčistimo seme in notranje kožice. Napolnimo jih z nadevom in drugo poleg druge zložimo v lonec ali globok pekač. Prilijemo vodo do polovice višine paprik in pokrito kuhamo kake pol ure. Medtem na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko, jo svetlo prepražimo, pridenemo sesekljano drugo polovico čebule, ki naj se le dobro razpusti, nato pa še paradižnikovo mezgo. Takoj zalijemo s 3-4 dl mrzle vode. Gladko razkuhamo, začinimo s papriko in soljo. Pretlačimo in zlijemo k paprikam. Vse skupaj naj še počasi vre kakšno uro in pol. Predno damo jed na mizo, primešamo še dve žlici smetane, ali pa postrežemo s smetano posebej in jo vsak doda po okusu.

Oglejte si tudi
Jedi iz mletega mesa

Polnjena pleskavica v zapečeni lepinji s čebulno omako

Jedi iz mletega mesa, Mesne jedi

Piščančji polpeti z zelenjavo

Jedi iz mletega mesa

Sarma

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top