Polnjena paprika
Priprava recepta
Pridenemo na pol kuhan riž, ga malo popražimo, odstavimo in vse skupaj zmešamo z mesom in jajcem. Začinimo s soljo, poprom, strtim česnom in sesekljanim peteršiljem. Prilijemo nekaj žlic vode, da je nadev sočnejši in ima riž dovolj vlage, da se dokončno zmehča. Paprike operemo in odrežemo pokrovček ob peclju. Izčistimo seme in notranje kožice. Napolnimo jih z nadevom in drugo poleg druge zložimo v lonec ali globok pekač. Prilijemo vodo do polovice višine paprik in pokrito kuhamo kake pol ure. Medtem na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko, jo svetlo prepražimo, pridenemo sesekljano drugo polovico čebule, ki naj se le dobro razpusti, nato pa še paradižnikovo mezgo. Takoj zalijemo s 3-4 dl mrzle vode. Gladko razkuhamo, začinimo s papriko in soljo. Pretlačimo in zlijemo k paprikam. Vse skupaj naj še počasi vre kakšno uro in pol. Predno damo jed na mizo, primešamo še dve žlici smetane, ali pa postrežemo s smetano posebej in jo vsak doda po okusu.