Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pikantni škampi

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Pikantno

Loading...

Sestavine

  • 1 kg svežih škampov
  • 6 dag masla
  • 4 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice limoninega soka
  • 2 žlici sesekljanega svežega kopra
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol in poper po okusu

Priprava recepta

Škampom izluščimo repe (ostanek lahko uporabimo za ribjo juho). česen in šalotke drobno sesekljamo.
V plitvi posodi segrejemo olivno olje in maslo, dodamo šalotke ter česen in na blagem ognju pražimo 2 minuti. Vmešamo škampe, posolimo in popopramo ter na srednjem ognju pečemo 3 minute. Škampe pretresemo v keramično posodo in prelijemo z vso omako, ki jo lahko postrgamo iz ponve.
Škampe prelijemo z limoninim sokom, potresemo s koprom, dobro premešamo, pokrijemo in za 3 – 4 ure postavimo v hladilnik. Predno jih ponudimo, jih po okusu dosolimo, popopramo in začinimo z dodatnim limoninim sokom.

Nasvet

Pikantne škampe ponudimo kot predjed, z belim kruhom in dobro ohlajenim, suhim do polsuhim penečim vinom.

Oglejte si sorodne recepte
Pikantni čevapčiči
Pikantna skutina pašteta z orehi
Svinjska pečenka z pikantnimi hruškami
Telečji medaljon v pikantni omaki
Pikantne grenivke
Žrebičkov steak polnjen s šparglji na pikanti omaki
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top