Perutninska lasagna
Priprava recepta
Lasagne skuhamo, izplaknemo in jih postavimo na krpo (za lasagne, katere ni potrebno kuhati uporabimo bolj tekoč bešamel ). Na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši, zalijemo z vrelim mlekom, kuhamo 10 minut, začinimo s soljo in muškatnim oreščkom, prilijemo sladko smetano, prevremo in bešamel je pripravljen. Na zlatorumeni čebuli prepražimo grobo zmleto piščančje meso, ki ga začinimo z zeliščno soljo. Dno ognjevarne posode prelijemo z malo bešamela, pokrijemo s kuhanimi lasagnami, potresemo s prepraženim mesom, sesekljanimi pelati, ribanim sirom, pokapamo z bešamelom in ta vrstni red ponovimo 3 do 4 krat, na vrhu naj bo vedno bešamel, pečemo pri temperaturi 165°C cca ure vendar peko prilagodimo vedno velikosti posode. Pečeno vzamemo iz pečice, počakamo nekaj minut, razporcioniramo in ponudimo.
Nasvet
čas priprave: 1 ura 20 minut