Perutninska lasagna
Čas priprave: 80 min
Težavnost: 5
Število oseb: 4
Priprava recepta
Lasagne skuhamo, izplaknemo in jih postavimo na krpo (za lasagne, katere ni potrebno kuhati uporabimo bolj tekoč bešamel ). Na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši, zalijemo z vrelim mlekom, kuhamo 10 minut, začinimo s soljo in muškatnim oreščkom, prilijemo sladko smetano, prevremo in bešamel je pripravljen. Na zlatorumeni čebuli prepražimo grobo zmleto piščančje meso, ki ga začinimo z zeliščno soljo. Dno ognjevarne posode prelijemo z malo bešamela, pokrijemo s kuhanimi lasagnami, potresemo s prepraženim mesom, sesekljanimi pelati, ribanim sirom, pokapamo z bešamelom in ta vrstni red ponovimo 3 do 4 krat, na vrhu naj bo vedno bešamel, pečemo pri temperaturi 165°C cca ure vendar peko prilagodimo vedno velikosti posode. Pečeno vzamemo iz pečice, počakamo nekaj minut, razporcioniramo in ponudimo.
Nasvet
čas priprave: 1 ura 20 minut