Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pekovski krompir

Priloge k glavnim jedem
Recept za Pekovski krompir

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 2

Število oseb: 3

Krompir Slanina

[favorite_button]

Loading...

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 15 dag čebule
  • 20 dag slanine
  • sol, poper, žlička rdeče paprike
  • olivno olje

[favorite_button]

Priprava recepta

Krompir olupimo in zrežemo na tanke lističe in ga operemo.

Narezani krompir pomešamo s prekajeno slanino, narezano na rezance, prav tako narezano čebulo, solimo popramo, dodamo še malo rdeče mlete paprike, pomešamo z oljem ter damo v pekač.

V začetku ga pokrijemo s papirjem za peko, proti koncu pa ga odkrijemo, da se vrhnja plast lepo zapeče.

Na koncu ga lahko po želji potresemo s parmezanom.

Oglejte si sorodne recepte
Zapečena cvetača s slanino Zapečena cvetača s slanino
Bučkin kipnik Bučkin kipnik
Recept za Blitva s krompirjem Blitva s krompirjem
Roeschti po Bernsko (Berner Roeschti )
Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem
Losos s krompirjem malo drugače Losos s krompirjem malo drugače
Oglejte si tudi
Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Stročji fižol po kmečko
Priloge k glavnim jedem

Stročji fižol po kmečko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top