Paradižnikovi vlivanci s žpinačo in gorgonzolo







Priprava recepta
Iz jajc, mleka, moke, paradižnikove mezge in krepkega ščepca soli zmešajte testo za vlivance. Zavrite vodo, jo solite in s strgalom iz testa naredite vlivance ter jih kuhajte 4 minute, da priplavajo na površje. Kuhane vlivance dobro odcedite. Medtem v vročem slanem kropu blanširajte očiščeni špinačo 5 minut, jo dobro odcedite in ožmite. Olupljeni česen drobno sesekljajte in ga pražite 1 minuto na vročem maslu. Dodajte špinačo, premešajte in solite ter poprajte. Špinačo naložite na krožnike. Pečico segrejte na 250 stopinj. V isti ponvi nato segrejte še vlivance in jih porazdelite po špinači. Potresite z drobljeno gorgonzolo, postavite za nekaj minut v pečico da se sir stopi in takoj ponudite.