Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Orehova potica

Slaščičarsko kosovno pecivo
Potica

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Testo:<BR>60 dag moke; <BR>3 dag kvasa; <BR>2dl mleka;<BR>14 dag masla; <BR>14 dag sladkorja; <BR>4 rumenjake; <BR>sol; <BR>1 vanili sladkor; <BR>maščoba za model.<BR><BR>Nadev:<BR>40 dag orehov , <BR>2 do 3 dl mleka ali sladke smetane, <BR>sladkor po okusu , <BR>1-2 žlici ruma, <BR>sneg iz beljakov

Priprava recepta

<STRONG>Testo:<BR></STRONG>Žlico moke, malo mleka, žlico sladkorja in zdrobljen kvas zmešamo in počakamo, da se dvigne. Iz vseh sestavin in kvasa zamesimo testo kot za kekse, ga takoj razvaljamo, namažemo z nadevom. Zavijemo in denemo v pomaščen model ali pekač. Pustimo čez noč da vzhaja in ga pokrijemo s servetom. Zjutraj potico namažemo z jajcem in spečemo v srednje ogreti pečici. Nekaj časa jo postimo kar v modelu , nato jo zvrnemo na desko in potresemo z sladkorjem.<BR><BR><STRONG>Nadev:<BR></STRONG>Zmlete orehe poparimo z mlekom ali smetano , paziti moramo da tekočine ni preveč, dodamo rum, sladkor in nazadnje se trd sneg. Rahlo vse skupaj zmešamo in namažemo.

Oglejte si sorodne recepte
Pehtranova potica Rožičeva potica
Pehtranova potica Medena potica
Pehtranova potica Zelna potica
Pehtranova potica Pehtranova potica
Pehtranova potica Orehova potica
Pehtranova potica Orehova potica
Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top