Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Morska plošča v gorčični omaki s šerijem

Morske specialitete

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 očiščene morske plošče po 300 g
4 žlice limoninega soka
1 žlico omake vorčester
sol in poper
4 žlice moke
4 žlice surovega masla
1 čebulo
1 por
2 korenčka
125 ml šerija (medium)
275 ml ribje juhe
200 ml smetane
2 žlici srednje ostre gorčice
ščepec sladkorja
2 trdo kuhani jajci
šopek peteršilja
2 žlici naribane lupine neškropljene limone

Priprava recepta

1. Ribe operite, obrišite, pokapljajte z limoninim sokom in omako vorčester. Začinite jo s soljo in poprom ter jo postavite za 15 minut v hladilnik. Maslo po porcijah segrejte v ponvi in po dve in dve ribi, ki ste ju predhodno pomokali, od 4 do 5 minut pecite na obeh straneh. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
2. čebulo olupite in zrežite na drobne kocke. Por in korenček operite, očistite in zrežite na tanke trakove. Zelenjavo stekleno popražite v maščobi, ki je ostala od peke rib. Prilijte šeri in ribjo juho. Pri zmerni temperaturi kuhajte od 6 do 8 minut. Vmešajte smetano in gorčico ter omako na vročem ognju malo vkuhajte. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
3. Jajca olupite in jih na drobno sesekljajte. Peteršilj operite, otresite in na drobno zrežite. Z limonino lupinico vred ga dajte k jajcem in dobro zmešajte. Morske plošče oblijte z omako ter potresite z mešanico jajc in zelišč. Po želji okrasite z vejicami zelišč, s koščki neškropljene limone in s češnjevimi paradižniki.

Nasvet

Priprava približno 35 minut, na košček 630 kcal, B: 57 g, M: 33 g, OH: 17 g.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top