Morska plošča v gorčični omaki s šerijem
Priprava recepta
1. Ribe operite, obrišite, pokapljajte z limoninim sokom in omako vorčester. Začinite jo s soljo in poprom ter jo postavite za 15 minut v hladilnik. Maslo po porcijah segrejte v ponvi in po dve in dve ribi, ki ste ju predhodno pomokali, od 4 do 5 minut pecite na obeh straneh. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
2. čebulo olupite in zrežite na drobne kocke. Por in korenček operite, očistite in zrežite na tanke trakove. Zelenjavo stekleno popražite v maščobi, ki je ostala od peke rib. Prilijte šeri in ribjo juho. Pri zmerni temperaturi kuhajte od 6 do 8 minut. Vmešajte smetano in gorčico ter omako na vročem ognju malo vkuhajte. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
3. Jajca olupite in jih na drobno sesekljajte. Peteršilj operite, otresite in na drobno zrežite. Z limonino lupinico vred ga dajte k jajcem in dobro zmešajte. Morske plošče oblijte z omako ter potresite z mešanico jajc in zelišč. Po želji okrasite z vejicami zelišč, s koščki neškropljene limone in s češnjevimi paradižniki.
Nasvet
Priprava približno 35 minut, na košček 630 kcal, B: 57 g, M: 33 g, OH: 17 g.