Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Medena potica

Slaščičarsko kosovno pecivo
Potica

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

testo:
500 g mehke moke
50g kvasa
80g margarine ali olja
80g sladkorja
2 rumenjaka
limonina lupina
1 zavitek vanilia
2 – 2 1/4 dl mleka
1 žlička soli
1 žlici ruma
maščoba in drobtine za model
beljak za mazanje
sladkor za potresanje

nadev:
350g ajdovega medu
50g margarine
1/2 zavitka cimeta
3/4 zmletih orehov
2 žlici ruma
1 jajce
2 pesti boljših drobtin
10g margarine za praženje drobtin
maščoba in drobtine za model

Priprava recepta

Testo:
Kvas zdrobimo, ga stresemo v lonček, pridamo 1/2 dl mlačnega mleka, dodamo žličko sladkorja, 2 žlici moke in dobro premešamopostavimo na toplo, da dobro naraste.
Vzhajan kvas zmešamo v presejano in ogreto moko. Posebej raztopimo maščobo, ji pridamo ostalo mleko, sladkor, rumenjake, sol, rum, vanilin in sesekljano limonino lupino. Vse skupaj dobro zmešamo in toplo vlijemo k moki. S kuhalnico ali mešalnikom stepamo, da postane testo gladko in se loči od posode. Nato testo pomokamo, ga pokrijemo s čistim protom, ter postavimo vzhajat na toplo. Narasti mora vsaj za enkratno količino. Vzhajano testo zvrnemo na dobro pomokano desko in ga razvaljamo za 1/2 cm na debelo. Še mlačen nadev razdelimo po testu in ga na hitro razmažemo. Po nadevu potresemo dobro trejino grobo zmletih ali sesekljanih orehov ter pražene drobtine. Nato testo previdno in natančno zvijemo. Model za potice dobro pomastimo in ga potresemo z drobtinami. Vanj denemo zvito testo. V modelu sme segati le do 3/4 višine. potico postavimo na toplo, kjer naj počasi vzhaja. Ko je model pšoln, potico pomažemo za raztepenim beljakom in jo v pečici, ogreti na 180C, pečemo 25 minut, nato pa še pri 200C 3/4 ure. Pečeno pustimo v modelu, da se malo ohladi, nakar jo zvrnemo na desko in potresemo s sladkorjem v prahu.
Nadev:
Med na jdobro prevre, nato ga odstavimo, dodamo margarino, cimet, runm, 2/3 mletih orehov in jajce ter vse skupaj dobro premešamo.

Oglejte si sorodne recepte
Potica z makaronov
Riževa potica z ocvirki
Rožičeva potica
Orehova potica
Orehova potica
Orehova potica
Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top