Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Mavrični kipnik

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 6

Število oseb: 3

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 7 dag masla ali margarine
  • 6 dag moke
  • 1,25 dl mleka
  • 4 rumenjaki
  • 5 beljakov
  • 10 dag ožetih špinačnih listov (ali zmrznjena špinača)
  • 10 dag kuhanega ali zmiksanega korenja
  • 3 dag parmezana
  • maščoba č maslo za model
  • drobtine za potresenje
  • sol, poper, muškatni orešček

Priprava recepta

Iz masla ali margarine, mleka in moke pripravimo bešamel. Ohladimo, mu dodamo med mešanjem drugega za drugim rumenjake nazadnje še sol, poper, muškatni orešček. Iz beljakov stepemo trd sneg. Skuhamo špinačne liste ( ali pa vzamemo zmrznjeno špinačo, odtalimo, ožememo ter drobno sesekljamo). Korenje skuhamo, odcedimo in zmiksamo ali sesekljamo (zelo drobno). Bešamel razdelimo na tri enake dele. Prvemu delu primešamo špinačo, drugemu korenje, tretji del bešamela pa pustimo naravne barve. Sneg razdelimo prav tako na tri dele in ga primešamo na rahlo, postopoma k špinači, korenčkovi ali nevtralni barvi.
Namažemo model z maslom in na rahlo potresemo po dnu z drobtinami. Napolnimo do tri četrtine s pripravljenimi zmesmi. Najprej vlijemo tanko plast korenčkove zmesi, nevtralno zmes, nato špinačno, spet korenčkovo, nevtrano in zaključimo s špinačno zmesjo. Dobimo mavrično zaporedje . Kipnik kuhamo v vodni kopeli ali sopari, v konvektomatu 20-25 minut, odvisno ali so eno ali več porcijski.
Kuhan kipnik zvrnemo na krožnik, če je enoporcijski. Večporcijski zvrnemo na desko ter ga porcioniramo ter polagamo dekorativno na krožnik. Prilijemo šunkino peno in dve lične rezinice šunke, korenčkov cvet, rezino rdeče vložene paprike ter vejico francoskega petršilja.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top