Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

MARINIRANE GARNELE Z LISTNATO SOLATO IN TAPENADO IZ POSUŠENIH PARADIŽNIKOV IN OLIV

Recepti SLO reprezentance
Olive

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Garnele očiščene, srednje velike 300g
Oljčno olje 180ml
Olive črne 50g
Paradižnik posušen 30g
Kapre 2g
Poper 1g
Janeževa zvezda 1g
Koriander 1g
Timijan 1g
Peteršilj 1g
Sol 1g
Lovor 1g

Listnata solata:
Zelena solata 15g
Kodravka 15g
Rukola 10g
Krešini kalčki 10g
Radič 10g
Oljčno olje 30ml
Limonin sok 15ml

Priprava recepta

Očiščene garnele kuhamo v vreli slani vodi cca 3min.V oljčno olje vmešamo nasekljane, olive, kapre, posušen paradižnik, zelišča ter začimbe.Vse skupaj prelijemo čez kuhane garnele in pustimo na hladnem vsaj dve uri, da se marinira.

Listnata solata:
Solato očistimo in jo med seboj narahlo premešamo, preljemo z dresingom iz oljčnega olja in limoninega soka, ki smo ga začinili s soljo in poprom.

Nasvet

Predjed pripravljena za ketegorijo postrežba menuja s tremi hodi na SALON CULINAIRE MONDIAL v Baslu 2005. Za menu je Slovenska reprezentanca prejela srebrno medaljo.

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec po Špansko Pikantna solata s sadno polivko
Piščanec po Špansko Peresniki caperi e olive
Piščanec po Špansko Puranja stegna z bučkami in olivami
Piščanec po Špansko Peresniki z olivami
Piščanec po Špansko Špageti s čilijem in z olivami
Piščanec po Špansko Piščanec po Špansko
Oglejte si tudi
Recepti SLO reprezentance

Jakobinka na steljici iz kreše in avokada

Recepti SLO reprezentance

Morska žaba v krompirjevem ovoju na grahovem pireju in žafranovi omaki

Recepti SLO reprezentance

Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top