Makaroni s špinačo in slanino







Priprava recepta
1. Špinačo operite, očistite, preberite in na hitro blanširajte v vreli slani vodi. Vodo odlijte, špinačo oblijte z mrzlo vodo in odcedite. češnjeve paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Slanino zrežite na drobne kocke. Posušene paradižnike dobro odcedite ter pri tem prestrezite olje, sadeže pa zrežite na drobne kocke. čebulo olupite, jo zrežite na kocke in stekleno popražite na 1 žlici vročega oljčnega olja. Dodajte še kose paradižnika in pustite, da omaka počasi vre 15 minut. Začinite s soljo in poprom. Medtem v vreli slani vodi al dente skuhajte makarone.
2. V ponvi segrejte preostalo oljčno olje in na njem hrustljavo popecite slanino in posušene paradižnike. Dodajte še 2 žlici prestreženega paradižnikovega olja, češnjeve paradižnike in špinačo. Vse skupaj pecite 1 do 2 minuti in mešanico aromatično začinite. Makarone odcedite in jih primešajte mešanici iz slanine, špinače in paradižnikov. Vse skupaj dobro premešajte in porazdelite po 4 krožnikih. Testenine nato prelijte s paradižnikovo omako in posujte z zdrobljenim kozjim sirom. Jed okrasite z lističi bazilike in postrezite.
Nasvet
čas priprave: približno 20 minut; na osebo približno 540 kcal; B: 25 g, M: 20 g, OH: 63 g. Dodaten namig Posušeni paradižniki v olju. Vloženi paradižniki so prava poslastica - toda na žalost tudi precej draga. če jih pripravite doma, bodo stali le del te cene. 100 g posušenih paradižnikov prelijte z vrelo vodo in 50 ml jabolčnega kisa ter pustite stati približno 2 uri. Vse skupaj odcedite, popivnajte in paradižnike začinite s soljo in poprom. Dodajte jim še rezine česna, čili, zelišča in oljčno olje in shranite v kozarcu z navojem.