Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Makaroni s špinačo in slanino

Peresniki, rigatoni, rezanci
Špinača

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 g špinače
sol
200 g češnjevega paradižnika
100 g slanine
5 posušenih paradižnikov v olju
1 čebulo
2 žlici oljčnega olja
500 g koščkov paradižnika (tetrapak)
sveže mlet poper
350 g cevastih makaronov
100 g kozjega svežega sira
lističe bazilike za okrasitev

Priprava recepta

1. Špinačo operite, očistite, preberite in na hitro blanširajte v vreli slani vodi. Vodo odlijte, špinačo oblijte z mrzlo vodo in odcedite. češnjeve paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Slanino zrežite na drobne kocke. Posušene paradižnike dobro odcedite ter pri tem prestrezite olje, sadeže pa zrežite na drobne kocke. čebulo olupite, jo zrežite na kocke in stekleno popražite na 1 žlici vročega oljčnega olja. Dodajte še kose paradižnika in pustite, da omaka počasi vre 15 minut. Začinite s soljo in poprom. Medtem v vreli slani vodi al dente skuhajte makarone.
2. V ponvi segrejte preostalo oljčno olje in na njem hrustljavo popecite slanino in posušene paradižnike. Dodajte še 2 žlici prestreženega paradižnikovega olja, češnjeve paradižnike in špinačo. Vse skupaj pecite 1 do 2 minuti in mešanico aromatično začinite. Makarone odcedite in jih primešajte mešanici iz slanine, špinače in paradižnikov. Vse skupaj dobro premešajte in porazdelite po 4 krožnikih. Testenine nato prelijte s paradižnikovo omako in posujte z zdrobljenim kozjim sirom. Jed okrasite z lističi bazilike in postrezite.

Nasvet

čas priprave: približno 20 minut; na osebo približno 540 kcal; B: 25 g, M: 20 g, OH: 63 g. Dodaten namig Posušeni paradižniki v olju. Vloženi paradižniki so prava poslastica - toda na žalost tudi precej draga. če jih pripravite doma, bodo stali le del te cene. 100 g posušenih paradižnikov prelijte z vrelo vodo in 50 ml jabolčnega kisa ter pustite stati približno 2 uri. Vse skupaj odcedite, popivnajte in paradižnike začinite s soljo in poprom. Dodajte jim še rezine česna, čili, zelišča in oljčno olje in shranite v kozarcu z navojem.

Oglejte si sorodne recepte
Špinačni zavitek
Lososove rezine s špinačo
Špinačni njoki s puranjim ragujem
Špinačna QUESADILLA
Piščančji file polnjen s špinačo in sirom v janežovi omaki
Špinačne palačinke s paradižniki
Oglejte si tudi
Peresniki, rigatoni, rezanci

Makaronova ponev z brokolijem in s feta sirom

Široki rezanci z lososom
Peresniki, rigatoni, rezanci

Široki rezanci z lososom

Makaroni v gambozolini omaki
Peresniki, rigatoni, rezanci

Makaroni v gambozolini omaki

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top