Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

LEDENE KOCKE

Slaščičarsko kosovno pecivo

Loading...

Sestavine

BISKVIT <BR>5 jajc<BR>5 žlic sladkorja <BR>1 zavitek vanilin sladkor<BR>5 žlic moke<BR>1 zavitek pecilnega praška<BR>3 žlice olja<BR>3 žlice kakava<BR><BR>ZA SLADKORNO MARINADO<BR>6 žlic vode<BR>6 žlicsladkorja<BR>ZA KREMO<BR>1 liter mleka<BR>8 člic sladkorja<BR>4 zavitki vanilijevega pudinga<BR>250g margarine<BR>200g sladkorja v prahu<BR><BR>ZA PRELIV<BR>100g čokolade<BR>kočček margarine<BR>malo mleka

Priprava recepta

Za biskvit jajca, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo, dodamo olje, moko s pecilnim praškom in kakav. Maso damo v namazan pekač in pečemo 17 minut v ogreti pečici pri temperaturi 180 stopinj.<BR>Za sladkorno marinado vodo in sladkor kuhamo 10 minut.še topel biskvit prerežemo na pol in ga prelijemo z ohlajeno sladkorno marinado.<BR><BR>Za pripravo kreme: <BR>Iz mleka, pudinga in sladkorja skuhamo nekoliko gostejši puding, ga pokrijemo in ohladimo. Med ohlajanjem puding nekajkrat premešamo. Margarino in sladkor v prahu mešamo toliko časa, da se sladkor stopi. Nato dodamo ohlajen puding, ter dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Z njo premažemo ohlajen spodnji del in na vrh položimo drugo polovico biskvita.

Nasvet

čokolado stopimo na margarini in jo polijemo po biskvitu. Serviramo ohlajeno.

Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top