Kruhov puding
Priprava recepta
1) Mleko, vanili strok in sladkor prevremo in pustimo stati15 minut, da se ohladi.
2) Maslo in kruh narežemo na trikotnike in zložimo v nepregorno posodo ali pekač,
skupaj s kandiranim sadjem , če nimamo sadnega kruha.
3) Jajca in smetano skupaj umešamo.
4) Odstranimo vanili iz mleka , postopoma dodajamo v mešanico jajc in smetane.
5) Prelijemo po kruhu in pustimo stati 30 minut.
6) Pekač z pudingom damo v nekoliko večji pekač v katerega nalijemo približno
1 cmm vode.
7) Pečemo pri 170 ° C 1 uro, da se rjavkasto zapeče.
8) Glaziramo s toplo marelično marmelado in potrosimo z mandlji
Nasvet
Puding je tipična angleška sladica, ki mu pravijo "Bread and Butter Pudding". Ta recept mi je dal moj prijatelj Findona David in njegova žena July iz Anglije.