Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Krompirjev narastek s šunko

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 500 g malega korenja
  • 300 g kuhane šunke
  • 2 šopka mlade čebule
  • sol
  • ZA KREMO :
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 do 3 vejice pehtrana
  • 125 g ricotte
  • 100 g nemastne skute
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • ZA PRELIV :
  • 100 g srednje stare gaude
  • 200 ml smetane
  • sol, poper
  • muškat

Priprava recepta

Olupite in operite krompir in ga približno 12 minut kuhajte v slani vodi. Odlijte vodo, pustite, da krompir odpari ter ga po dolgem prepolovite.
Operite in očistite korenje. Mlado čebulo oplaknite in očistite ter jo zrežite na enako dolge kose, kot je korenje. V slani vodi skuhajte korenje al dente, odlijte vodo, korenje nato oblijte s hladno vodo ter ga po dolžini prerežite.
Za pripravo kreme oplaknite in otresite zelišča ter nato sesekljajte lističe. V skodelici zmešajte zelišča, ricotto, nemastno skuto in jajce ter kremo začinite s soljo in poprom. Kremo nato namažite po rezinah šunke. če so rezine šunke prevelike, jih poprej zrežite po sredini. V šunkine rezine ločeno zavijte kose korenja in mlade čebule.
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite pekač za narastke in vanj v slojih izmenično namestite korenčkove in čebulne zvitke in krompirjeve polovičke. Siru odstranite skorjo, ga naribajte in zmešajte s smetano. Začinite s soljo, poprom in z muškatom. Mešanico prelijte po narastku.
Narastek od 15 do 20 minut zlato rjavo pecite v prej segreti pečici in ga postrezite še vročega. Zraven tekne hrustljava zelena solata.

Priprava: približno 40 minut, peka: približno 20 minut.
Na osebo približno 550 kcal,
B: 37 g, M: 31 g, OH: 30 g.

Vir: Lisa-čarovnija okusa Oktober

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top