Kmečke pomaranče
Priprava recepta
Sesekljajte na drobno čebulo in jo v ponvi na maslu popražite na zmerni temperaturi, da postane rumenkasto-rdeča. Zatem dodajte očiščena in na male kose razrezana kokošja jetrca; to pražite 5-6minut. Nato dodajte kuhan grah, paradižnikovo mezgo in toplo juho. Posolite in pustite kuhati 25-30 minut. V drugo posodo dajte kuhan riž, stepeno jajce, nariban parmezan in ostanek masla. Maso dobro premešjate. Iz mase potem oblikujte male pomaranče in jih malo izdolbite. V vsako pomarančo, s pomočjo male žličke,dajte malo mase ki ste jo pripravili in zakrpajte odprtino z riževo maso. Nato jih dunajsko panirajte in ocvrite v vročem olju tako dolgo, da postanejo lepe rumene barve.
Nasvet
Te pomaranče lahko pripravite tudi iz rižot, ki so vam ostale pri koslilu.