Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagodne rezine

Porcijske sladice
Jagodne rezine

Čas priprave: min

Težavnost: 4

Število oseb: 16 kosov

Jagode Rezine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za biskvitno dno:
4 jajca
100 g sladkorja
2 zavitka vanilin sladkorja
naribano lupinico polovice neskropljene limone
1 scepec soli
70 g moke
50 g jedilnega skroba

Za oblogo:
6 listov zelatine
900 g jagod
80 g sladkorja v prahu
400 ml smetane

Priprava recepta

1. Pecico segrejte na 200 (ventilatorsko na 180) stopinj. Rumenjake locite od beljakov, jim dodajte sladkor, vanilin sladkor in limonino lupinico ter jih belo penasto stepite. Beljakom dodajte scepec soli in jih stepite v cvrst sneg. Moko zmesajte z jedilnim skrobom, mesanico presejte na rumenjakovo zmes, dodajte se sneg in vse skupaj previdno zmesajte. Maso pogladite po pekacu (20 krat 30 cm), ki ste ga oblozili s papirjem za peko, in biskvit pecite priblizno 15 minut.

2. Zelatino namocite. Jagode operite, jih osusite in nato ocistite. 500 g jagod pretlacite s sladkorjem v prahu. Rahlo ozeto zelatino stopite in jo primesajte jagodni kasi. Takoj, ko se zacne masa strjevati, cvrsto stepite smetano in jo primesajte kasi.

3. Dve tretjini preostalih jagod zrezite na koscke in jih primesajte jagodni kremi. To nato namazite po biskvitu in kolac za najmanj 2 uri postavite na hladno. Preden ga postrezete, na cetrtinke zrezite se preostale jagode in z njimi okrasite kolac. Kolac nato zrezite na koscke in jih postrezite.

Nasvet

Priprava priblizno 35 minut.Na kos priblizno 185 kcal,B: 5 g, M: 8 g, OH: 23 g.Dodaten namig:Jagode in smetana: Lepa tradicija: na wimbeldonskem teniskem turnirju jagode vedno postrezejo skupaj s smetano, in resnicno se nic ne zgodi brez tega slastnega dueta. Za zanimivo noto bodo poskrbele cokoladne mrvice, espresso ali kakav v prahu ali pa malce jajcnega likerja. Enostavno poizkusite!

Oglejte si sorodne recepte
Orehove rezine
Medene rezine
Makove rezine
Dunajske rezine
Orehove rezine
Orehove rezine
Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top