Dvakrat pečen krompir s sirom in feferoni
Priprava recepta
Pečico segrejemo na 190C.
Krompirje dobro operemo in natremo z grobo soljo. V vsak krompir zarežemo kratko, a globoko zarezo in krompirje na srednji mreži pečemo 1 uro.
Krompir odstranimo iz pečice in počakamo, da se rahlo ohladijo. Odrežemo jim vrh ter meso izdolbemo; ne smemo čkopatič preveč globoko, da ne prerežemo kože. Krompirjevo meso zmešamo s sesekljanimi feferoni, olivami, dvema tretjinama ementalca in dobro polovico kisle smetane. Popopramo in posolimo ter z zmesjo napolnimo izdolbene krompirje. Po vrhu jih premažemo s po žlico kisle smetane in posujemo z ementalcem.
Krompirje zložimo v pekač ali na folijo in jih na 200C pečemo, da sir rahlo porjavi (približno 10 minut). Vsak krompir okrasimo z žlico kisle smetane in tremi olivami.