Breskovo pecivo
Število oseb: 4 osebe
Priprava recepta
PREDPRIPRAVA
Presejano moko, maslo, jajce, sol in sladkor v prahu hitro zgnetemo v krhko testo; zavijemo ga v alufolijo in damo za pol ure v hladilnik. Breskve operemo, razpolovimo, odstranimo koscice in breskove polovice narezemo na krhlje. Testo razvaljamo priblizno 4 mm debelo in z njim oblozimo tortni model, ki smo ga premazali z maslom in pomokali. Testeno dno veckrat prebodemo z vilicami.
Pecico segrejemo na 180°C.
PRIPRAVA
Sladko smetano gladko zmesamo z rumenjaki, presejanim sladkorjem v prahu, cimetom, mletimi klincki, mandlji in drobtinami. Breskove krhlje porazdelimo po testu in prelijemo s smetanovo zmesjo. Pecemo v prej ogreti pecici priblizno 40 minut do lepe barve. Sele, ko se pecivo ohladi, ga vzamemo iz modla, razrezemo na primerne kose in ob robu posipamo z malo sladkorja v prahu.