Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Biskvitni zvitek z jagodami

Slaščičarsko kosovno pecivo
Biskvit

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za nadev:
700 g rdecih jagod,
6 listov zelatine,
½ l smetane, sladkor,
1 zavitek vanilijevega sladkorja

Priprava recepta

Po osnovnem receptu specemo biskvit. Ko je pecen, mu odstranimo papir, na katerem se je pekel. Zvijemo ga s papirjem, na katerega smo ga prekucnili, in ga postavimo na hladno. Za nadev operemo jagode, jih odcedimo, razdelimo na 4 dele ( ali tudi pretlacimo skozi sito ) in malo osladkamo. Zelatino namakamo 10 minut v hladni vodi, nato pa jo raztopimo v sopari in pustimo ohladiti. Medtem trdo stepemo smetano s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem in stepemo vanjo ze ohlajeno zelatinasto raztopino. Polovico tako pripravljene smetane zmesamo z jagodami. Biskvitni zvitek previdno razvijemo, ga napolnimo z jagodami, zmesanimi z smetano, in zopet zvijemo ter na tanko prevlecemo s stepeno smetano. Preostalo stepeno smetano nabrizgamo na zvitek kot okrasek.

Oglejte si sorodne recepte
Panna cotta Višnjevo-smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Panna cotta Malinova smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Panna cotta Lahka maslena biskvitna masa
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Panna cotta Biskvitni krofki
Panna cotta Biskvit z jabolkami
Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top