Biskvitna rulada z marelično marmelado
Priprava recepta
Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V čistem, suhem kotličku penasto zmešamo rumenjake in polovico sladkorja. Vdrugi suhi čisti posodi naredimo trd sneg iz beljakov in mu dodamo preostalo polovico sladkorja – ko je sneg že trd. Sedaj dodamo k zmešanim rumenjakom moko in polovico trdega snega iz beljakov ter pecilni prašek in z ročno stepalko zelo narahlo premešamo. Dodamo še preostali trd sneg in še enkrat na rahlo premešamo. Pekač namažemo z margarino in ga posipamo z moko. V tako pripravljen pekač zvrnemo biskvitno testo in ga enakomerno razmažemo na 1 cm debelo. Pečemo ga v vročem konvektomatu na 180 stopinjah. Ko je biskvit pečen, ga zvrnemo na pomokan prt, na tanko namažemo z razmešano marmelado in vse zvijemo v rolado. Ko se ohladi, rulado potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo na primerne rezine.
Nasvet
Rulado lahko nadevate, oz. namežate tudi z drugimi kremami in nadevi.