Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bakalca

Jedi iz drobnice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

400 g nemastnega ovčjega mesa brez kosti<BR>40 g maščobe<BR>200 g sesekljane čebule<BR>200 g olupljenega naribanega korenčka<BR>40 g paradižnikove mezge<BR>sol<BR>celi poper<BR>nageljnove žbice<BR>lovorjev list<BR>2 dl rdečega vina<BR>maslena kocka za zgoščevanje<BR>(maslo+ moka v razmerju 1:1)

Priprava recepta

Na maščobi prepražimo na majhne kocke narezano ovčje meso. Dodamo sesekljano čebulo, naribano korenje in paradižnikovo mezgo. Solimo, dodamo vse naštete začimbe, zalijemo z rdečim vinom in dušimo toliko časa, da se meso zmehča. če je treba, med dušenjem dolivamo vodo.Bakalci popravimo okus, zgostimo z masleno kocko, dobro prevremo in ponudimo.

Nasvet

<P>Bakalca se ponavadi kombinira z Idrijskimi žlikrofi.</P>

Oglejte si tudi
Jedi iz drobnice, Mesne jedi

Jagnječja zarebrnica z rdečim zeljem, bučkami, kremno polento, dimljeno skuto in jurčki

Jagnečji čop
Jedi iz drobnice, Mesne jedi

Jagnečji čop

Pečene jagnečje zarebernice po moderno
Jedi iz drobnice, Mesne jedi

Pečene jagnečje zarebernice po moderno

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top