Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zelene lazagne

Testenine iz pečice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

225 g lasagne,
olje,
2 čebuli,
česen, 
koren zelene,
5 dag slanine, 
350 g mlete govedine 
50 g moke
goveja jušna kocka,
paradižnikova mezga,
origano,
450 ml mleka,
peteršilja
lovorov lista
250 g masla
sol,
poper,
parmezan,
muškatni orešček.

Priprava recepta

Najprej pripravimo mesno omako. V naoljeni ponvi 5 minut pražimo eno drobno narezano čebulo, nasekljan česen, narezan koren zelene ter narezano slanino. Nato dodamo mleto govedino ter pražimo še pet minut. Vse skupaj občasno premešamo, da vse meso porjavi. Med tem v kozarcu zmešamo polovico moke in vodo ter skupaj z jušno kocko in dvema žlicama paradižnikove mezge dodamo v ponev. Na koncu začinimo še z origanom, soljo in poprom ter dobro premešamo. Znižamo temperaturo in kuhamo še pol ure v odkriti ponvi. Omako moramo občasno premešati, da se ne prime. Za bešamel omako najprej pripravimo odišavljeno mleko. V mleko damo na na četrtine razrezano čebulo, peteršilj in lovorov list. Počakamo, da mleko zavre in vse skupaj odstavimo za vsaj deset minut. Nato v večji ponvi raztalimo maslo in mu dodamo preostanek moke. Prilijemo precejeno odišavljeno mleko, zavremo in mešamo dokler ne dobimo gladke omake. Kuhamo še dve minuti in po okusu dodamo nariban muškatni orešček, sol in poper. Plošče testenin previdno zložimo v slan krop, ki smo mu dodali žličko olja, in jih kuhamo približno 7 do 10 minut. če ne moremo vseh plošč zložiti v posodo na enkrat, jih kuhamo večkrat zapored. Skuhane in odcejene testenine osušimo na čisti krpi. V ognjevarno posodo, ki smo jo malce naoljili, razporedimo testenine v enojnem sloju. Po potrebi jih obrežemo, da lepo pokrijejo celotno površino. Preko testenin damo mesno omako in potem še bešamelno omako. Vse skupaj zopet pokrijemo s slojem testenin. Vse skupaj ponovimo tolikokrat, da porabimo vse sestavine. Na vrhu prelijemo z bešamelno omako in potresemo z naribanim parmezanom. Lasagne pečemo v predhodno segreti pečici na 190 C pol ure, oziroma dokler vrh ni zapečen. Postrežemo takoj.

Oglejte si tudi
Testenine iz pečice

Narastek z makaroni in zelenjavo

Testenine iz pečice

Narastek iz špagetov

Testenine iz pečice

Kaneloni s skuto in brokolijem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top