Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Narastek z makaroni in zelenjavo

Testenine iz pečice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 jajčevca
1 bučko
sol
1 večjo čebulo
2 stroka česna
4 žlice oljčnega olja
300 g mlete jagnjetine
250 g makaronov
1 pločevinko paradižnika v koščkih (400 g)
5 žlic ajvarja
1 žlico svežega timijana (listov)
poper
1 žlico jedilnega škroba
100 ml krepke mesne juhe iz kocke
125 g kisle smetane
100 g naribanega sira
3 žlice krušnih drobtin
pol žličke suhega timijana

Priprava recepta

1. Jajčevca in bučko operite, očistite in narežite na rezine. Rezine jajčevcev položite eno poleg druge, solite na obeh straneh in počakajte približno 30 minut, da izločijo grenki sok.
2. Olupite čebulo in česen in ju grobo sesekljajte. Opecite ju na dveh žlicah oljčnega olja skupaj z mletim mesom. Makarone skuhajte al dente v osoljeni vreli vodi, vodo odlijte in testenine odcedite. Paradižnik odcedite in začinite z ajvarjem, lističi timijana, s soljo in poprom. Rezine jajčevcev osušite in na preostalem oljčnem olju opecite na obeh straneh.
3. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Zmešajte jedilni škrob, juho in kislo smetano. Pekač za narastke namažite z oljem in vanj naložite malce paradižnikove mešanice. V pekač položite polovico testenin, jih prekrijte z mešanico mletega mesa in obložite s polovico jajčevcev. Prelijte jih z mešanico kisle smetane. Razporedite preostale makarone, rezine jajčevcev in paradižnikove mešanice. Zmešajte sir, krušne drobtine in posušeni timijan ter vse skupaj potresite po narastku. Pecite ga približno 40 minut. Jed postrezite okrašeno z lističi origana.

Nasvet

Priprava približno 35 minut, na osebo približno 670 kcal, B: 45 g, M: 27 g, OH: 60 g.

Oglejte si tudi
Testenine iz pečice

Narastek iz špagetov

Testenine iz pečice

Kaneloni s skuto in brokolijem

Testenine iz pečice

Potica z makaronov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top