Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zamorčkove glave

Porcijske sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

150 g sladkorja,
1 zavitek vanilijevega sladkorja,
3 jajca,
3 do 4 žlice tople vode,
100 g moke,
100 g jedilnega škroba.
  Za nadev:
1 zavitek vanilijevega pudinga v prahu,
50 g sladkorja,
3/8 l mleka.
  Za premaz:
Marelični žele,
čokoladna glazura.

Priprava recepta

Iz sestavin pripravimo po osnovnem receptu biskvitno testo. Na pekač, ki smo ga obložili s pergamentnim papirjem, nabrizgamo piškote, ki imajo premer 4 do 5 cm in so dober cm visoki. Med njimi pustimo dovolj prostora, da lahko vzhajajo. Pečemo jih 12 do 15 minut pri 175 do 195 C, potem pa jih zvrnemo na pekač, ki smo ga potresli s sladkorjem. Papir, na katerem so se pekli, navlažimo s hladno vodo in ga previdno odstranimo. Piškote pustimo ohladiti. Medtem skuhamo vanilijev puding iz praška za puding, sladkorja in mleka in ga puszimo ohladiti. Piškote po eni strani tanko namažemo z mareličnim želejem, sestavimo po 2 piškota skupuj z vanilijevim pudingom (plast ki je namazana z želejem, obrnemo proti pudingu ) in jih tanko premažemo z vročim mareličnim želejem. Nato jih pustimo nekoliko stati, da se napojijo. Zamorčkove glave premažemo ali prelijemo s čokoladno glazuro in jih pustimo ohladiti.

Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top