Testenica iz čebule in topljenega provolona (sir)
Priprava recepta
Priprava testa:
Vse sestavine zmešamo in naredimo kolaček, ki ga nekaj časa pustimo pokritega s krpo.V ponvi stopimo malo masla in dodamo čebulo, ki smo jo predhodno očistili in narezali na koščke. čebulo dušimo toliko časa, da ne dobi barve in dodamo malo vode. Potem jo skuhamo.Pripravimo bešamel; ko je čebula kuhana jo zmiksamo in dodamo bešamel, da je vse skupaj lepo gladko. To maso damo v skledo in dodamo jajce, solimo in popramo.Nato raztegnemo testo debelosti 2-3 milimetra v velikosti ponve, ki jo pomažemo z maslom in posipljemo z malo moke. Na vse zlijemo maso iz čebule in pečemo na 200 stpinj Celzija, dokler površina ne dobi barve. Sedaj vzamemo testenico iz pečke in na vse naribamo provolon. Zopet damo v pečico in pustimo, da se provolon raztopi. Nato testenico narežemo na kose.
Serviramo: Na krožnik položimo kos testenice, posipamo s fino narezanim peteršiljem in malo olja.
Nasvet
Recept z odličnim okusom in silnim vonjem !