Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Testenica iz čebule in topljenega provolona (sir)

Testenine iz pečice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

100 gr. moke,
1 jajce,
2 žlici olja, sol.
Nadev:
100 gr. čebule,
100 gr. bešamela
, 100 gr. pikantnega ali sladkega provolona,
1 jajce, maslo, sol in poper.

Priprava recepta

Priprava testa:
Vse sestavine zmešamo in naredimo kolaček, ki ga nekaj časa pustimo pokritega s krpo.V ponvi stopimo malo masla in dodamo čebulo, ki smo jo predhodno očistili in narezali na koščke. čebulo dušimo toliko časa, da ne dobi barve in dodamo malo vode. Potem jo skuhamo.Pripravimo bešamel; ko je čebula kuhana jo zmiksamo in dodamo bešamel, da je vse skupaj lepo gladko. To maso damo v skledo in dodamo jajce, solimo in popramo.Nato raztegnemo testo debelosti 2-3 milimetra v velikosti ponve, ki jo pomažemo z maslom in posipljemo z malo moke. Na vse zlijemo maso iz čebule in pečemo na 200 stpinj Celzija, dokler površina ne dobi barve. Sedaj vzamemo testenico iz pečke in na vse naribamo provolon. Zopet damo v pečico in pustimo, da se provolon raztopi. Nato testenico narežemo na kose.
Serviramo: Na krožnik položimo kos testenice, posipamo s fino narezanim peteršiljem in malo olja.

Nasvet

Recept z odličnim okusom in silnim vonjem !

Oglejte si tudi
Testenine iz pečice

Narastek z makaroni in zelenjavo

Testenine iz pečice

Narastek iz špagetov

Testenine iz pečice

Kaneloni s skuto in brokolijem

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top