Suffle z limono
Priprava recepta
Operemo in posušimo limone. Naribati olupek iz ene limone. Z ostrim nožem prerezati na pol ostale štiri limone, potem odstranimo sredino, paziti da ne poškodujemo lupine.Sredino limone stisnemo. Izmerimo 1 dcl soka in zlijemo v posodo. Temu dodamo 1 dcl in ½ vode, damo na ogenj in pustimo da rahlo zavre. V drugi ponvi zmešamo moko, sladkor, 1 jajce in en rumenjak, zribamo limonino lupino in vse še enkrat dobro premešamo.Vrelo mešanico lupininega soka in vode rahlo prilivamo v zmes moke in potem vse postavimo na ogenj ter pustimo da zavre. Ves čas kuhanja mešamo z leseno žlico, tako da postane tekoče in homogeno Ponev potem vzamemo z ognja, dodamo maslo, ostanek rumenjakov in mleka. Pustimo hladiti. Med tem časom pripravimo posodice za suffle. Zvijemo 4 zvitke aluminijastega papirja in jih zapremo za prstom.
Tako dobimo štiri vale, ki so malo večji od limoninih skodelic. Položimo jih v pladenj od pečice. Vsako polovico limone damo v aluminijasti papir in jih damo na vale ki smo jih pripravili. Naredimo sneg iz 6 beljakov in ga vstavimo v limonine lupine. Vse pečemo v pečici na 180 C, okrog štiri minute. Potem vzamemo iz pečice pladenj, odstranimo aluminijasti papir in takoj serviramo.