Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Suffle z limono

Porcijske sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

65 g moke,
65 gr sladkorja,
3 jajce,
4 beljake,
5 limon,
25 gr masla,
3 žlice mleka,

Priprava recepta

Operemo in posušimo limone. Naribati olupek iz ene limone. Z ostrim nožem prerezati na pol ostale štiri limone, potem odstranimo sredino, paziti da ne poškodujemo lupine.Sredino limone stisnemo. Izmerimo 1 dcl soka in zlijemo v posodo. Temu dodamo 1 dcl in ½ vode, damo na ogenj in pustimo da rahlo zavre. V drugi ponvi zmešamo moko, sladkor, 1 jajce in en rumenjak, zribamo limonino lupino in vse še enkrat dobro premešamo.Vrelo mešanico lupininega soka in vode rahlo prilivamo v zmes moke in potem vse postavimo na ogenj ter pustimo da zavre. Ves čas kuhanja mešamo z leseno žlico, tako da postane tekoče in homogeno Ponev potem vzamemo z ognja, dodamo maslo, ostanek rumenjakov in mleka. Pustimo hladiti. Med tem časom pripravimo posodice za suffle. Zvijemo 4 zvitke aluminijastega papirja in jih zapremo za prstom.
Tako dobimo štiri vale, ki so malo večji od limoninih skodelic. Položimo jih v pladenj od pečice. Vsako polovico limone damo v aluminijasti papir in jih damo na vale ki smo jih pripravili. Naredimo sneg iz 6 beljakov in ga vstavimo v limonine lupine. Vse pečemo v pečici na 180 C, okrog štiri minute. Potem vzamemo iz pečice pladenj, odstranimo aluminijasti papir in takoj serviramo.

Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top