Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Solata ledenka z meseno klobaso

Sestavljene solate

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

pol glave ledenke,
2 mladi čebuli,
4 majhne paradižnike,
1 majhno pločevinko koruze (odcejena teža 140 g),
300 g mesene klobase,
4 kumarice (iz kozarca),
2 zavitka začimb za solatni preliv,
3 žlice olja iz kalčkov,
200 g tankih rezin ementalskega sira.

Priprava recepta

Solato ledenko očistite, operite in osušite. Liste natrgajte na grižljaj velike kose. Mlado čebulo oplaknite, očistite in narežite na kose. Paradižnike operite in odstranite nastavke za peclje. Nato jih razrežite, odstranite semenje in narežite na primerne kose. Na situ odcedite koruzo. Olupite meseno klobaso, jo po dolgem razpolovite in narežite na tanke rezine. Kumarice odcedite in prestrezite sok. Kumarice narežite na ploščice.
Vsebino obeh vrečk začimb za solatni preliv zmešajte s 3 žlicami soka od kumaric, 3 žlicami vode in z oljem iz kalčkov. Preliv zmešajte v skledi s pripravljenimi sestavinami za solato in vse skupaj razporedite na krožnike. Rezine sira zvijte v zvitke in jih položite na solato.

Priprava: približno 20 minut.
Na osebo približno 550 kcal, B: 27 g, M: 46 g, OH: 8 g.

Vir: Lisa-čarovnija okusa.- oktober

Nasvet

K tej jedi tekne svež črni kruh, ki je zaradi polnovrednih sestavin zelo nasiten. In če iščete še kakšno idejo za ''party buffet'': k solati ponudite okusne mini kruhke, ki jih lahko dobite že v mnogo prodajalnah kruha. Po njih bo vsak rad posegel č

Oglejte si tudi
Sestavljene solate

Zelenjavna solata z jajčevci

Sestavljene solate

Solata z mocarelo in majhnimi paradižniki

Sestavljene solate

Fižolova solata z tuno

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top