Solata ledenka z meseno klobaso
Priprava recepta
Solato ledenko očistite, operite in osušite. Liste natrgajte na grižljaj velike kose. Mlado čebulo oplaknite, očistite in narežite na kose. Paradižnike operite in odstranite nastavke za peclje. Nato jih razrežite, odstranite semenje in narežite na primerne kose. Na situ odcedite koruzo. Olupite meseno klobaso, jo po dolgem razpolovite in narežite na tanke rezine. Kumarice odcedite in prestrezite sok. Kumarice narežite na ploščice.
Vsebino obeh vrečk začimb za solatni preliv zmešajte s 3 žlicami soka od kumaric, 3 žlicami vode in z oljem iz kalčkov. Preliv zmešajte v skledi s pripravljenimi sestavinami za solato in vse skupaj razporedite na krožnike. Rezine sira zvijte v zvitke in jih položite na solato.
Priprava: približno 20 minut.
Na osebo približno 550 kcal, B: 27 g, M: 46 g, OH: 8 g.
Vir: Lisa-čarovnija okusa.- oktober
Nasvet
K tej jedi tekne svež črni kruh, ki je zaradi polnovrednih sestavin zelo nasiten. In če iščete še kakšno idejo za ''party buffet'': k solati ponudite okusne mini kruhke, ki jih lahko dobite že v mnogo prodajalnah kruha. Po njih bo vsak rad posegel č