Sladoledni sufle z ribezom
Priprava recepta
1. Pergamentni papir narežite na štiri trakove (10 krat 36 cm) in te zvijte v 4 modelčke za soufleje (premera od 8 do 10 cm). Trakovi naj segajo od 4 do 5 centimetrov nad rob modelčka. Namočite želatino. Preberite ribez in sadeže potrgajte z latov. 100 g ribeza prihranite za na konec.
2. Preostalemu ribezu dodajte malinovo žganje in vse skupaj segrejte v kuhinjski posodi. Zmes nato pretlačite skozi cedilo. Neožeto želatino raztopite v sadni kaši. Ločite rumenjake od beljakov. V vroči vodni kopeli penasto stepite rumenjake, sladkor in vanilin sladkor. Kremi nato primešajte še sadno kašo. Kremo prestavite v ledeno kopel in jo mešajte, dokler se ne ohladi. Ločeno čvrsto stepite tako smetano kot tudi beljake. Skupaj s preostalim ribezom ju primešajte kremi.
3. Modelčke do polovice napolnite s kremo ter v vsakega zataknite 1 metino čokoladno ploščico. Prilijte še toliko kreme, da bo segala od 2 do 3 centimetre nad robom modelčka in jih za 3 do 4 ure postavite v zamrzovalnik. Nato odstranite pergamentni papir in sufle okrasite z ribezom in s smetanovimi kupčki.
Nasvet
Priprava približno 30 minut, na osebo približno 250 kcal, B: 6 g, M: 15 g, OH: 18 g.