Sebadas
Priprava recepta
Moki dodajte pecilni, razporedite na valjalni deski, tako da dobite obliko posode. Počasi dodajate mlačno vodo, sol in svinjsko mast. Maso zgnetite. Ko bo testo otrdelo, ga dajte naj počiva na ne preveč hladnem prostoru in ga pokrijte s kuhinjsko krpo. Med tem časom pripravite nadev. Na drobno zmeljite sir in mu dodajte naribano oražno ali limonino lupino. čez pol ure še malo premesite testo (par minut) in ga razporedite z valjem na deski, tako da dobite dve okrogli celoti s premerom 15 cm. Na vsako od teh razporedite nadev, potem pa prepognite, da dobite dva polkroga. Kraje s prsti stisnite skupaj, da nadev ostane notri. V ponvi z večjo količino olja jih nato ocvrite, dokler ne postanejo zlato rumene barve, V drugi posodi raztopite med. Ko so "sebade" ocvrte jih odcedite, položite na krožnik in pomažite oz poškropite z medom. Servirajte tople.