Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Riž z bučkami

Vegetarijanske jedi
Riž z bučkami

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 5

Število oseb: 2

Bučke Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

25 dag riža
50 dag bučk
5 žlic olivnega olja
2 dag masla
15 dag mlade čebule
3 stroki česna
1 kocka piščančje juhe
poper, sol
0,5 dl vina
bazilika, peteršilj
naribani parmezan

Priprava recepta

Bučke delno olupimo, če je potrebno, in jih zrežemo na kocke. Mlado čebulo očistimo in jo narežemo na tanka kolesca (uporabimo tudi del zelenih listov). V hladno olivno olje damo zrezano čebulo, strt česen in bučke ter spražimo. Dodamo Vegeto in riž, vse skupaj malo podušimo, primešamo maslo, kocko piščančje juhe, sol, poper, zalijemo z 8 dl vode, dobro premešamo in pokrito kuhamo pri nižji temperaturi. Občasno premešamo.

Ko se riž na pol zmehča, primešamo vino (po lastni presoji lahko dodamo tudi malo vinskega kisa), baziliko in sesekljan peteršilj.Tako pripravljen riž postrežemo (še vročega) z naribanim parmezanom.

Oglejte si sorodne recepte
Sadni curry riž Rižev narastek s skuto
Sadni curry riž Pečene bučke
Polnjene buče s črnim rižem zapečene v pečici
Sadni curry riž Sadni curry riž s piščancem
Sadni curry riž Polžki z jurčki in bučkami
Sadni curry riž Kus kus z bučkami
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top