Pustni Krofi
Priprava recepta
<P>Iz navedenih sestavin zamesimo kvašeno testo. Stepamo ga tako dolgo, da se ne loči od kuhalnice in sklede.<BR>Pri stepanju ga ne smemo s kuhalnico vzdigovati previsoko, da ne vtepemo vanj preveč zraka, zaradi katerega nastanejo v testu prevelike luknje in so ocvrti krofi v sredini votli. Stepeno maso pokrijemo s prtom in ga damo na toplo vzhajat. Vzhajano testo položimo na dobro pomokano in toplo desko. Rarvaljamo ga za palec na debelo in ga zrežemo z obodom za krofe. Krofe zložimo na pomokan prt za dva prsta narazen, jih pokrijemo s pogretim prtom in pustimo, da vzhaja, a ne na preveč toplem. Odrezke testa pogrnemo, damo še enkrat vzhajat, nato jih zrežemo v krofe. Medtem ko krofi vzhajajo, vlijemo v kozico za tri prste olja ter ga segrejemo. V olj damo najprej samo en krof, da vidimo, ali je dovolj vzhajan in ali je olje pravilno vroče.<BR>Krof obrnemo v roki tako, da pride vrhnja, bolj vzhajana stran, najprej v olje. Posodo nato pokrijemo in nato počasi cvremo. Ko krof na spodnji strani svetlo porumeni, ga obrnemo in ocvremo v nepokriti posodi še po drugi strani. Krof je prepečen, če se testo na prime pletilke, ki jo zabodemo od strani v krof. Pravilno vzhajani krofje se potope v olje le do polovice, Zato nastane, ko jih obrnemo, na obodu venček.<BR>Ocvrte krofe polagamo na cedilo in potem na desko, pogrnjeno s papirnatimi prtički. Od strani nad venček, vbrizgamo v krofe za žličko marelične marmelade in jih nato še potresemo z vaniljevim sladkorjem.</P>