Pustni Krofi
Priprava recepta
<P>Iz navedenih sestavin zamesimo kvaseno testo. Stepamo ga tako dolgo, da se ne loci od kuhalnice in sklede.<BR>Pri stepanju ga ne smemo s kuhalnico vzdigovati previsoko, da ne vtepemo vanj prevec zraka, zaradi katerega nastanejo v testu prevelike luknje in so ocvrti krofi v sredini votli. Stepeno maso pokrijemo s prtom in ga damo na toplo vzhajat. Vzhajano testo polozimo na dobro pomokano in toplo desko. Rarvaljamo ga za palec na debelo in ga zrezemo z obodom za krofe. Krofe zlozimo na pomokan prt za dva prsta narazen, jih pokrijemo s pogretim prtom in pustimo, da vzhaja, a ne na prevec toplem. Odrezke testa pogrnemo, damo se enkrat vzhajat, nato jih zrezemo v krofe. Medtem ko krofi vzhajajo, vlijemo v kozico za tri prste olja ter ga segrejemo. V olj damo najprej samo en krof, da vidimo, ali je dovolj vzhajan in ali je olje pravilno vroce.<BR>Krof obrnemo v roki tako, da pride vrhnja, bolj vzhajana stran, najprej v olje. Posodo nato pokrijemo in nato pocasi cvremo. Ko krof na spodnji strani svetlo porumeni, ga obrnemo in ocvremo v nepokriti posodi se po drugi strani. Krof je prepecen, ce se testo na prime pletilke, ki jo zabodemo od strani v krof. Pravilno vzhajani krofje se potope v olje le do polovice, Zato nastane, ko jih obrnemo, na obodu vencek.<BR>Ocvrte krofe polagamo na cedilo in potem na desko, pogrnjeno s papirnatimi prticki. Od strani nad vencek, vbrizgamo v krofe za zlicko marelicne marmelade in jih nato se potresemo z vaniljevim sladkorjem.</P>