Puding s smetano
Priprava recepta
1. Sesekljajte čokolado. Zmešajte rumenjake in sladkor v gosto kremo. Zmešajte jedilni škrob in 125 ml mleka.
2. V loncu med mešanjem zavrite preostalo mleko in čokolado. Prilijte škrob, zmešan z mlekom, in vse skupaj še enkrat zavrite. Nato pustite, da se med mešanjem masa zgosti.
3. V jajčno kremo počasi umešajte vroče čokoladno mleko. Mešanico zlijte nazaj v lonec in jo med stalnim mešanjem segrevajte, vendar ne sme več zavreti. Lonec odstavite s štedilnika. čvrsto stepite beljak in ga umešajte v vroč puding.
4. S čokoladnim pudingom napolnite 4 majhne modelčke ali pa en velik model za puding (1 l) ter za približno 3 ure postavite v hladilnik, da se strdi. Nato puding zvrnite bodisi na 4 desertne krožnike ali na enega velikega.
5. čvrsto stepite smetano in sladkor v prahu. Dodajte pomarančno lupino in liker ter dekorativno položite na puding. Po želji ga okrasite s pomarančno lupino, pomarančnimi krhlji, z mandljevimi paličicami in meto.
Nasvet
Priprava približno 35 minut; na osebo približno 430 kcal; B: 9 g, M: 24 g, OH: 43 g.