Presni korenček s porom
Priprava recepta
S pora odrežemo temno zelene konice listov in korenaste nastavke. Potem por po dolgem prepolovimo, jih temeljito operemo, posušimo na kuhinjski krši in zrežemo na tanke lističe. Korenček olupimo, operemo in zrežemo na tanke rezance, jabolko olupimo, narežemo na četrtine. Odstranimo pečišče, potem pa četrtine debelo naribano. Krešo odrežemo s kuhinjskimi škarjami, jo na cedilu z mrzlo vodo oplaknemo in odcedimo. Narezan por, korenčkove paličice in naribana jabolka lično razporedimo na krožniku in pokapamo z limonin sokom. Zelišča zmešamo s kislo smetano, soljo in gostim hruškovim sokom in prelijemo to omako po solati. Solato okrasimo s krešo in rdečo redkvico.
Nasvet
Lahko pa sestavine med seboj zmešamo in ponudimo kot mešano solato z nadevanim prelivom.