Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Presni korenček s porom

Sestavljene solate

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 g pora
400 g korenčka
veliko kislo jabolko
šopek kreše
žlica limoninega soka
2 žlici sesekljanih svežih zelišč
peteršilj
drobnjak
1/8 litra kisle smetane
noževa konica soli
ena žlica gostega hruškovega soka

Priprava recepta

S pora odrežemo temno zelene konice listov in korenaste nastavke. Potem por po dolgem prepolovimo, jih temeljito operemo, posušimo na kuhinjski krši in zrežemo na tanke lističe. Korenček olupimo, operemo in zrežemo na tanke rezance, jabolko olupimo, narežemo na četrtine. Odstranimo pečišče, potem pa četrtine debelo naribano. Krešo odrežemo s kuhinjskimi škarjami, jo na cedilu z mrzlo vodo oplaknemo in odcedimo. Narezan por, korenčkove paličice in naribana jabolka lično razporedimo na krožniku in pokapamo z limonin sokom. Zelišča zmešamo s kislo smetano, soljo in gostim hruškovim sokom in prelijemo to omako po solati. Solato okrasimo s krešo in rdečo redkvico.

Nasvet

Lahko pa sestavine med seboj zmešamo in ponudimo kot mešano solato z nadevanim prelivom.

Oglejte si tudi
Sestavljene solate

Zelenjavna solata z jajčevci

Sestavljene solate

Solata z mocarelo in majhnimi paradižniki

Sestavljene solate

Fižolova solata z tuno

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top