Pikantna solata s sadno polivko
Priprava recepta
1. Oplaknite in osušite meso, ga potolcite in solite. Rožmarinove iglice popražite v ponvi na 1 žlici olja. Oplaknite in očistite čilija, odstranite semenje ter ju skupaj z rožmarinom dobro sesekljajte. Sir zrežite na kocke in jih nato primešajte mešanici čilija in rožmarina.
2. Mešanico sira porazdelite po mesu. Zrezke zvijte ter jih povežite s kuhinjsko nitjo. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Na njem približno 10 minut z vseh strani pecite mesni ruladi. Počakajte, da se meso ohladi.
3. Operite in prepolovite paradižnike, jim odstranite zametke pecljev ter jih zrežite na rezine. Izrežite meso lubenice, mu odstranite pečke in vse skupaj zrežite na
kocke. Zmešajte z ingverjem v prahu in limetinim sokom. Očistite in operite solato, jo osušite v centrifugi za solate ter natrgajte na grižljaj velike koščke. Oplaknite in očistite mlado čebulico ter jo zrežite na obročke.
4. Zmešajte pomarančni sok, žele, kis in sol. Primešajte še preostalo olje. Ruladi zrežite na rezine in porazdelite po drugih solatnih sestavinah. Pokapajte s polivko in solato posujte s pinjolami in sojinimi kalčki.
Vir: revije Lisa – čarovnija okusa, julij