Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečenkina omaka

Tople omake
Pečenke

Loading...

Sestavine

1kg sesekljanih svinjskih hrbtnih kosti ali
1kg sesekljanih telečjih hrbtnih kosti,
20 dag žil in nemastnih obrezlin,
15 dag kože od prekajene šunke ,
korensto zelenjavo (grobo narezana zelenjava

Priprava recepta

Grobo narezano zelenjavo prepražimo na minimalni količini maščobe. Na njej pečemo svinjski ali telečji hrbet oziroma drugo vrsto prvorazrednega mesa(stegno, pleče) na 170-180 stopinj celzija. Ko je po uri in pol do dve uri in pol pečena pečenka, jo vzamemo ven , zelenjavo še nekoliko popražimo, zalijemo s telečjim fondom in kuhamo eno uro in pol. Iz tega dobimo približno 2,5 litra pečenkine omake, s tem da zelenjavo pretlačimo skozi gosto cedilo in omako po potrebi zmešamo s paličnim mešalnikom ter ponovno precedimo skozi taninasto krpo. Omako lahko pred pasiranjem dodamo še 1 dcl belega, suhega vina, ki mora prevreti najmanj 5 minut.

Nasvet

Iz te vrste omake pripravljamo različne rjavo-svetle omake z dodatki zelenjave, šampinjonov, jurčkov, suhih sliv in kisle smetane.

Oglejte si sorodne recepte
Mleta mrežna pečenka Sladko kisla puranja pecenka
Mleta mrežna pečenka Telečja zvita pečenka s hruškami in z gobami
Mleta mrežna pečenka Mleta mrežna pečenka
Mleta mrežna pečenka Svinjska pečenka z pikantnimi hruškami
Mleta mrežna pečenka Sladko kisla puranja pečenka
Mleta mrežna pečenka Zvita pečenka z nadevom iz gob in ricotte
Oglejte si tudi
Tople omake

Paradiznikova omaka

Tople omake

Omaka bigarde

Tople omake

Domača paradižnikova omaka

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top