Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Orehova potica

Sladice
Potica

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Testo:<BR>60 dag moke; <BR>3 dag kvasa; <BR>2dl mleka;<BR>14 dag masla; <BR>14 dag sladkorja; <BR>4 rumenjake; <BR>sol; <BR>1 vanili sladkor; <BR>mascoba za model.<BR><BR>Nadev:<BR>40 dag orehov , <BR>2 do 3 dl mleka ali sladke smetane, <BR>sladkor po okusu , <BR>1-2 zlici ruma, <BR>sneg iz beljakov

Priprava recepta

<STRONG>Testo:<BR></STRONG>Zlico moke, malo mleka, zlico sladkorja in zdrobljen kvas zmesamo in pocakamo, da se dvigne. Iz vseh sestavin in kvasa zamesimo testo kot za kekse, ga takoj razvaljamo, namazemo z nadevom. Zavijemo in denemo v pomascen model ali pekac. Pustimo cez noc da vzhaja in ga pokrijemo s servetom. Zjutraj potico namazemo z jajcem in specemo v srednje ogreti pecici. Nekaj casa jo postimo kar v modelu , nato jo zvrnemo na desko in potresemo z sladkorjem.<BR><BR><STRONG>Nadev:<BR></STRONG>Zmlete orehe poparimo z mlekom ali smetano , paziti moramo da tekocine ni prevec, dodamo rum, sladkor in nazadnje se trd sneg. Rahlo vse skupaj zmesamo in namazemo.

Oglejte si sorodne recepte
Pehtranova potica Potica z makaronov
Pehtranova potica Zelna potica
Pehtranova potica Rožičeva potica
Pehtranova potica Pehtranova potica
Pehtranova potica Orehova potica
Pehtranova potica Medena potica
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top