Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Narastek iz makaronov

Testenine iz pečice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

10 dag Govejega mesa
10 dag Svinjskega mesa
0,2 l Belega olja
0,5 kg Makaronov
5 dag čebule
0,5 dag česna
sol,
poper,
majaron

Priprava recepta

V lonec damo vodo jo solimo , dodamo nekaj kapljic olja , pokrijemo in pustimo da zavre . Ko je voda zavrela, dodamo makarone in jih skuhamo ALDENTE . Makarone odcedimo in operemo z mrzlo vodo, ter ponovno dobro odcedimo.
V ponvi segrejemo olje č ali svinjsko mast, dodamo sesekljano čebulo, česen in meso, ter vse začibe. Zalijemo z 2 dcl vode, meso še nato dušimo ca 15 č 20 minut ( do mehkega) in pustimo, da voda izpari.
Globok pekač namažemo s svinjsko mastjo, makarone razdelimo približno na četrtine za en pekač. Na dno damo eno plast kuhanih odcejenih makaronov, posipamo z nadevom iz mletega mesa in takšen postopek ponovimo še 2 x. Zadnja plast morajo biti makaroni. Tako pripravljeno musako, prelijemo z jajčnim čROYALOMč iz jajc, kisle smetane, soli, mleka in peteršilja.

Narastek pečemo cca 35 minut pri temperaturi 160 č 170 °C

Oglejte si tudi
Testenine iz pečice

Narastek z makaroni in zelenjavo

Testenine iz pečice

Narastek iz špagetov

Testenine iz pečice

Palačinke s polžki

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top