Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Mississippi mud pie

Sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

225 g moke
30 g kakava v prahu
150 g masla
30 g sladkorja
2 žlici mrzle vode
Nadev:
175 g masla
350 g rjavega sladkorja
4 stepena jajca
4 žlice kakava v prahu – razstopljenega
150 g grenke čokolade
300 g sladke smetane
Za dekoracijo.
400 g sladke smetane
čokoladni ostružki

Priprava recepta

Za testo zgnetemo moko, kakav in koščke masla. Dodamo sladkor in vodo ter gnetemo, dokler ne dobimo mehkega testa.
Testo razvlečemo po modelu za pite (premer 26 cm). Pokrijemo s peki papirjem in posipamo s suhim fižolom, da obtežimo. Pečemo v vnaprej ogreti pečici pri 190 stop. C pribl. 15 minut. Odstranimo peki papir in pečemo še 10 minut.
Stepemo maslo in sladkor, dodamo jajca in kakav. čokolado razstopimo in jo s smetano umešamo v maso.
Nadev damo na testo in pečemo pri 170 stop. C 45 minut.
Pito shladimo, nato jo premažemo s stepeni smetano ter damo v hladilnik.
Dekoriramo s čokoladnimi ostružki in hladno postrežemo.

Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top