Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Melonin kaviar

Dekoracije, Sadje
Melonin kaviar Recept

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 7

Število oseb: 2

Kaviar Melona

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 500g meloninega mesa
  • 2 g alginata
  • 0,18 g natrijevega citrata
  • 2,5 g kalcijevega klorida 500 ml vode
  • 500 ml vode

Priprava recepta

Meso melone zmelješ v pire ali ga z Juicerjem zmelješ. Pire stisneš skozi gazo ali fino cedilko.

1/3 soka daš v multipraktik in dodaš alginat ter zmiksaš. Nato vlij v ponvo in segrej do 90-95 C. Nato ohladiš.

Ostali 2/3 soka dodaš natrijev citrat in premešaš. In precediš skozi fino cedilo. Ta sok dodaš k soku kateremu si dodal alginat in dobro premešaš.

V 0,5 l vode dodaš 2,5 g kalcijevega klorida.

S meloninim sokom napolniš injekcijo in kapljaš v kloridovo vodo po kapljicah. V vodi pustimo 1 minuto da se strdijo. Vzameš iz vode daš na fino cedilo in jih pod mrzlo vodo splahnemo.

Oglejte si sorodne recepte
Koktail melona
Kmečki kaviar
Puranji frikase z melono v sredozemski omaki
Puranova galantina na meloninih rezancih
Labod iz melone
Melona s sladoledom
Oglejte si tudi
Dekoracije

Lunice

Dekoracije

Krostiljant

Dekoracije

Kakavovi listi z mandeljni (sezam, bučna semena…)

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top