Lunice
Priprava recepta
Beljake in sadni pire združimo in umešamo. Masi dodamo 100g masla nato pa še, sladkor v prahu in moko. Vse sestavine dobro premešamo da je masa gladka. <BR>Maso lahko prepasiramo skozi cedilo, da je čimbolj gladka. Iz kartona si izrežemo modele v obliki lune ali kaj podobnega, na primer: trikotnik, krog, kvadrat . <BR>Maso nanesemo čez izrezan model na siplast. Masa naj bo čim tanjše, nanesena na podlago. Siplast postavimo v peč, ki je bila segreta na 200stopin. Lunice so pečene približno v dveh minutah. <BR>Postavimo jih kot dekoracijo k sladicam: k tortam, sadnim rezinam ali kaj podobnega. <BR>Lunice nam obogatijo krožnik.
Nasvet
Opombe: Soft maslo: je maslo, ki smo ga pustili na sobni temperaturi vsaj eno uro da se odtaja. <BR><BR>Sadni pire: Lahko uporabimo katero koli sadje, razen kakčnega kivija ali malin. če uporabimo kivi ali maline moramo pire pretlačit čez cedilo. <BR>