Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kakavovi listi z mandeljni (sezam, bučna semena…)

Dekoracije

Čas priprave: min

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

100g masla
200g sladkorja
200g sesekljanih mandljev
90g soka pomaranče
20g pšenične moke
20g kakava
30g suhega janeža

Priprava recepta

Maslo raztopimo nad paro, tako da dobimo gosto emulzijo.
Nato vse sestavine zmešamo in dobimo tekočo maso. Najlažje je če zmešamo s metlico. Na silpat (lahko tudi peko papir), s pomočjo čajne žličke nardimo majhne kupčke, vendar moramo biti pazljivi da niso preblizu saj se med peko lahko sprimejo. Med njimi naj bo nekje 10cm prostora odvisno od velikosti kupčka.
Pečemo jih že v naprej ogreti pečici in sicer pri 180 nekje do 6min.

Nasvet

Če uporabimo peka papir moramo v pečici izklopit ventilator ker nam drugače sam peko papir dvigne iz pekača in uniči lističe.Za lepše in bolj učinkovito shranjevanje si iz peko papira izrežemo lističe premera 10*10cm in mandljeve lističe položimo mednje.Hranimo na suhem in hladnem.

Oglejte si tudi
Melonin kaviar Recept
Dekoracije, Sadje

Melonin kaviar

Dekoracije

Lunice

Dekoracije

Krostiljant

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top