Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Medeno testo

Testa in kruh

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 kg moke
30 dag medu
30 dag sladkorja
25 dag maščobe
5 rumenjakov
3 cela jajca
1 soda bikarbona
1 pecilni prašek in začimbe(vanilin, limona, cimet in mleti klinčki)

Priprava recepta

Sladkor, med in maščobo segrejemo. Dodamo rumenjake in jajca. Vse skupaj zlijemo na moko, ki smo ji dodali začimbe. Zmešamo s kljuko, vzamemo iz kotlička, damo v posodo, pokrijemo in pustimo počivati 24 ur.

Nasvet

Zgodovina medenega testa sega daleč nazaj, saj so bili prav izdelki iz njega vzrok za nastanek poklicev medičarjev ali lectarjev, ki so bili delni predhodniki današnjih slaščičarjev, saj je bil do 15. stoletja med edino sladilo. Osnovne surovine zanj so med, sladkor, pšenična moka, ržena moka, jajca, rahljalna sredstva ( pepelika in jelenova sol ) in dišave za medeno testo ( vanilia, rum, limonina lupina, cimet, kardamon) Priprava:Medeno testo je sestavljeno iz dveh delov; a) osnovnega testa, b) testo z dišavami. a) osnovno testo: Sestavljeno je iz medu in sladkorja, ki ju skuhamo, pšenične in ržene moke. Vse to dobro zmešamo in pustimo 24 ur počivati na hladnem. b) testo z dišavami: Rahljalna sredstva zmešamo z beljaki in nato še z vsemi ostalimi sestavinami. Obe vrsti testa zgnetemo skupaj in pustimo še 24 ur počivati. Takšno testo je pripravljeno za nadaljnjo obdelavo.

Oglejte si tudi
pirin kruh brez kvasa
Testa in kruh, Veganske jedi

Pirin kruh brez kvasa

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi
Testa in kruh

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top