Medena polenta
Priprava recepta
Strjenka : V slanem mleku skuhamo koruzni zdrob. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo vanilin sladkor in vrelo mleko, ter vse skupaj stepamo nad soparo, da se zgosti v kremo. Kuhano kremo nato primešamo k zdrobu, dodamo pomarančni sok, namočeno in raztopljeno želatino ter stopljen med. Na koncu premešamo še trd sneg iz beljakov in stepeno sladko smetano. Biskvit : Rumenjake, polovico sladkorja in vanilin sladkor penasto umešamo. Beljakom dodamo mrzlo vodo in jih stepemo v trd sneg, ki mu na koncu dodamo še preostanek sladkorja. K umešanim rumenjakom dodamo 1/3 snega in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom. Primešamo še ostali sneg in vse skupaj vlijemo na pekač, ki smo ga namastili in obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo 8 do 10 minut na 180oC. Omaka : Sladkor karameliziramo, zalijemo s kompotovo vodo prevremo in dodamo sadje ter dišavnice. Nato prilijemo sok pomaranče in limone. Ko je sadje zmehčano odstranimo dišavnice in sadje pretlačimo z paličnim mešalnikom, omaki nato dodamo med ter jo zgostimo s škrobnim podmetom. Na koncu jo aromatiziramo z malo maraskina.