MANDLJEVI TOLARJI S čOKOLADNIM SLADOLEDOM
Priprava recepta
1. Za pripravo tolarjev rumenjakom dodajte žlico sladkorja in limonino lupino ter jih penasto stepite. Enemu beljaku dodajte žlico sladkorja, iz njega stepite čvrst sneg in ga postavite na rumenjakovo peno. Moko zmešajte z jedilnim škrobom, presejte na jajčno peno in vse sestavine rahlo zmešajte. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
2. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj namažite zmes približno pol centimetra visoko. Pecite v pečici približno 7 minut. Po koncu peke vzemite testo iz pečice, ga prevrnite na desko in odstranite papir. Iz testa izrežite 8 krogov (premera 6 cm). Vsakega najprej premažite z razžvrkljanim beljakom, nato pa posujte z mandljevimi lističi. Maščobo za cvrenje segrejte na 190 stopinj in v njej enega za drugim ocvrite mandljeve tolarje.
3. Brazilske orehe zrežite na lističe. Za pripravo omake zavrite smetano, mleko in sladkor. Posodo vzemite s kuhalne plošče, tekočino nekoliko ohladite ter ji primešajte rumenjake. Zmes pri tem ne sme več vreti! V njej raztopite še čokoladne bonbone. Na krožnik dajte po dva mandljeva tolarja in jih postrezite skupaj z omako, sladoledom, oreški, čokoladnimi ostružki in meto.
Nasvet
Priprava: približno 40 minut. Na osebo približno 560 kcal, B: 15 g, M: 38 g, OH: 38 g.