Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lešnikova rezina

Porcijske sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Sestavine za lešnikov biskvit(1 biskvitni oblat):
4 jajca
4 žlice sladkorja
3 žlice moke
za noževo konico pecilnega praška
1 vanilin
2 žlici dobro mletih praženih lešnikov

Sestavine za kremo:
7-8 dl. Nesladkane rastlinske smetane
25 dag sladkorja
20 dag masla
8 jajc
2 vanilijeva sladkorja
0,3 dl maraskina
30 dag breskev, narezanih na drobne kocke
6 dag grobo sesekljanih praženih lešnikov
6-7 listov želatine

Priprava recepta

Priprava biskvita:
Cela jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepamo, da masa naraste in je penasta. Moki primešamo dobro sesekljane lešnike in vse skupaj postopoma primešamo biskvitni masi. Biskvitno maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pečemo pri 200 °C 8 minut.

Priprava kreme:
Cela jajca in sladkor stepamo nad paro, ki naj bo pod vreliščem. Masa mora biti penasta in narasti za 3 kratno količino osnovne mase in se zgostiti. Odstavimo in dodamo v želatino, ki smo jo predhodno namočili v mrzli vodi. Dodamo še maslo, mešamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Odišavimo z maraskinom ali lešnikovim likerjem. Počasi z velikimi zamahi z metlico primešamo stepeno nesladkano smetano. Iztočasno dodamo dobro odcejene, olupljene in drobne kocke narezane breskve (lahko tudi marelice), ter nekoliko bolj grobo sesekljane lešnike. V 4 oglat ali polkrožni model najprej položimo peki papir, nato oblat biskvita, ki ga namočimo s kompotovo ali sladko vodo, ki smo ji dodali limonin sok in maraskino. Vlijemo pripravljeno kremo enakomerno rasporedimo. Položimo drugo oblat lešnikovega biskvita. Rahlo stisnemo, namočimo in postavimo v hladilnik. če smo v stiski z časom, postavimo v zmrzovalnik za eno uro in pol.Ohlajene rezine narežemo na neenakostranične trikotnike. Na krožnik s topljeno čokolado narišemo želeno borduro, dodamo šerijevo omako ali šerijev sladki greh. Položimo v trikotnik oblikovano rezino pokončno,(kot smrekica). Poleg serviramo kepico vanilijevega sladoleda. Sladoled pokrijemo s karamelno srajčko. Potrosimo s sesekljanimi lešniki.

Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top