Lešnikova rezina
Priprava recepta
Priprava biskvita:
Cela jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepamo, da masa naraste in je penasta. Moki primešamo dobro sesekljane lešnike in vse skupaj postopoma primešamo biskvitni masi. Biskvitno maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pečemo pri 200 °C 8 minut.
Priprava kreme:
Cela jajca in sladkor stepamo nad paro, ki naj bo pod vreliščem. Masa mora biti penasta in narasti za 3 kratno količino osnovne mase in se zgostiti. Odstavimo in dodamo v želatino, ki smo jo predhodno namočili v mrzli vodi. Dodamo še maslo, mešamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Odišavimo z maraskinom ali lešnikovim likerjem. Počasi z velikimi zamahi z metlico primešamo stepeno nesladkano smetano. Iztočasno dodamo dobro odcejene, olupljene in drobne kocke narezane breskve (lahko tudi marelice), ter nekoliko bolj grobo sesekljane lešnike. V 4 oglat ali polkrožni model najprej položimo peki papir, nato oblat biskvita, ki ga namočimo s kompotovo ali sladko vodo, ki smo ji dodali limonin sok in maraskino. Vlijemo pripravljeno kremo enakomerno rasporedimo. Položimo drugo oblat lešnikovega biskvita. Rahlo stisnemo, namočimo in postavimo v hladilnik. če smo v stiski z časom, postavimo v zmrzovalnik za eno uro in pol.Ohlajene rezine narežemo na neenakostranične trikotnike. Na krožnik s topljeno čokolado narišemo želeno borduro, dodamo šerijevo omako ali šerijev sladki greh. Položimo v trikotnik oblikovano rezino pokončno,(kot smrekica). Poleg serviramo kepico vanilijevega sladoleda. Sladoled pokrijemo s karamelno srajčko. Potrosimo s sesekljanimi lešniki.