Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lasagne na Bolonski način

Testenine iz pečice
Mleto meso

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

500g Lasagne
50g mletega svinjskega
mesa
1 debela rezina prekajene
šunke
4 zrele paradižnike
1 čebulo
1 korenjček, steblo zelene,
vejico timijana
2 stroka česna
3 vejice peteršilja
1 jedilna žlica
paradižnikovega koncentrata
1 kozarec rdečega vina,
1 jušno kocko
2 jedilni žlici olivnega olja
50g masla
2 jedilni žlici moke
1/4 litra mleka
4 jedilne žlice sveže smetane
100g naribanega parmezana
sol, poper

Priprava recepta

1. V mešalcu zmiksamo korenje, čebulo, česen, zeleno in šunko. Na olju 5 minut pražimo mleto meso, dodamo zmiksano zelenjavo s šunko, premešamo, posolimo in popopramo in kuhamo 5 minut. Nato dodamo rdeče vino in kozarec juhe ter počasi kuhamo vse skupaj še 10 minut.
2. Med tem operemo in olupimo paradižnike, jih na grobo narežemo, dodamo paradižnikov koncentrat, peteršilj in timijan. Dušimo 1 uro in od časa do časa dodamo malo juhe. Nato dodamo svežo smetano in kuhamo, da se sok zgosti. Dodamo mletemu mesu, premešamo in odstavimo na toplo.
3. Belo-bešamel omako pripravimo: narahlo razpustimo maslo, dodamo moko, premešamo in počasi dolivamo hladno mleko, posolimo in popopramo. Med stalnim mešanjem zavremo, da se omaka zgosti.
4. V nameščen pekač položimo eno vrsto lazanje, premažemo s plastjo mesne omake, plastjo bešamel omake in potresemo z naribanim parmezanom. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Zaključimo z obilo parmezana.
Pečemo 30 minut v srednje vroči pečici.

Oglejte si sorodne recepte
Mleta mrežna pečenka Mleta mrežna pečenka
Nabodala iz mesnih kroglic s solato Nabodala iz mesnih kroglic s solato
Krompirjeva musaka Burikitas z mesnim nadevom
Krompirjeva musaka Krompirjeva musaka
Krompirjeva musaka Mleta pecenka s smetanovo omako
Krompirjeva musaka Riž z gobami
Oglejte si tudi
Testenine iz pečice

Narastek z makaroni in zelenjavo

Testenine iz pečice

Narastek iz špagetov

Testenine iz pečice

Kaneloni s skuto in brokolijem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top