Lahka maslena biskvitna masa


Priprava recepta
Cela jajca, rumanjake, sladkor in arome penasto stepemo. Medtem maščobo stopimo in ohladimo. Stepeni masi s kuhalnico ročno primešamo moko in nato še maščobo. Iz te mase pripravljmo biskvite, rolade, rezine… Pečemo jo pri 180°C.
Nasvet
Najpogostejše napake Biskvitna masa je že pri razdeljevanju pretekoča. Jajčna masa je preslabo stepena, ali pa smo pridodajanju moke maso preveč mešali. Biskvitna masa je med peko upadla. Temperatura peke je prenizka, med peko ne odpiraj pečice. Rolade so suhe in lomljive. Temperatura pečenja je previsoka oz. čas pečenja predolg.Maso smo pretanko oz. nenakomerno razmazali. V biskvitni masi so grudice moke ali kakava. Moke in kakava nismo presejali ali smo ju premalo umešali pri tem se pojavijo tudi jajčne grudice. Pri razmazovanju rolad pazimo da maso razmažemo v čimkrajšem času in z čimmanj gibi. Predovgotrajno mazanje in gladenja povzroči upadanje mase. Pečena in ohlajena masa je v sredini lepljiva. Masa je premalo pečena ali pa vsebuje preveliko količino sladkorja. Vzrok vsem tem napakam pa je skoraj najpogosteje nepravilna receptura oz. tehtanje!