Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lahka maslena biskvitna masa

Testa in kruh
Biskvit

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

6 jajc
12 rumenjakov
350 g sladkorja
350g moke
50g margarine ali masla
vanilija in limonina lupinica

Priprava recepta

Cela jajca, rumanjake, sladkor in arome penasto stepemo. Medtem maščobo stopimo in ohladimo. Stepeni masi s kuhalnico ročno primešamo moko in nato še maščobo. Iz te mase pripravljmo biskvite, rolade, rezine… Pečemo jo pri 180°C.

Nasvet

Najpogostejše napake Biskvitna masa je že pri razdeljevanju pretekoča. Jajčna masa je preslabo stepena, ali pa smo pridodajanju moke maso preveč mešali. Biskvitna masa je med peko upadla. Temperatura peke je prenizka, med peko ne odpiraj pečice. Rolade so suhe in lomljive. Temperatura pečenja je previsoka oz. čas pečenja predolg.Maso smo pretanko oz. nenakomerno razmazali. V biskvitni masi so grudice moke ali kakava. Moke in kakava nismo presejali ali smo ju premalo umešali pri tem se pojavijo tudi jajčne grudice. Pri razmazovanju rolad pazimo da maso razmažemo v čimkrajšem času in z čimmanj gibi. Predovgotrajno mazanje in gladenja povzroči upadanje mase. Pečena in ohlajena masa je v sredini lepljiva. Masa je premalo pečena ali pa vsebuje preveliko količino sladkorja. Vzrok vsem tem napakam pa je skoraj najpogosteje nepravilna receptura oz. tehtanje!

Oglejte si sorodne recepte
Panna cotta Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
Panna cotta Višnjevo-smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Panna cotta Pikasti biskvitni kolači
Panna cotta Malinova smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Panna cotta Biskvit z jabolkami
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Oglejte si tudi
pirin kruh brez kvasa
Testa in kruh, Veganske jedi

Pirin kruh brez kvasa

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi
Testa in kruh

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top